Øverste generals selvmord forbundet med korruption

Politik & Udenrigs

En øverste i Kina begik selvmord søndag d. 23/11-2017, imens han blev undersøgt om korruption og bestikkelse siger Kinesiske kilder.

Af Valdemar Viborg Lose 
29. November 2017

FOTO: Zihe Yang Nikotzo
Zhang yang, 66 år, hang sig selv i hans hus i Beijing Nov. 23. Angiveligt skulle han have begået selvmord efter Kinas forsvars-minister igangsatte en efter-forskning i generalens forbindelse med bestikkelse og korruption.

Den regerende kommunistiske stat har ikke vidst hvordan de skulle håndtere sagen og har ikke noget at sige til, at de har holdt selvmordet hemmeligt i 5 dage, men har dog sagt at de føler sig forrådt af deres tidligere general. General Zhang var en af 11 mænd, der stod for styringen af landets militære tropper, og han har gjort sit arbejde godt, indtil han gik under jorden for to måneder siden. Fang Fengui er et andet stort navn inden for det militære område i Kina, som også er gået underjorden.

Flere eksperter siger, at hændelsen måske vil være altafgørende for det liberalistiske parti i Kina, og vil være en igangsætter for at vælte Xi Jinpings styre. I en pressemeddelelse med FN's øverste embedsmand i Kosovo, Harri Holkeri, udtaler han sig om at hændelsen vil blive taget op i FN, og at FN’s konventioner om korruption vil træde i kraft.

Det er igennem de sidste fem år sket 4 gange, at store kinesiske ledere har flygtet ud af landet, gået under jorden eller begået selvmord. 
”Det er klart, at Kina har et problem, og vi bliver nødt til at hjælpe dem, men de tager ikke rigtig imod den hjælp vi kan tilbyde. Samtidig fortæller de os ikke hvad der foregår, så vi har ikke noget indblik i hvad der foregår.”