Kvindernes tur til at være superhelte i ny DC Comics film

Kultur

Den kvindelige superhelt tager et skridt væk fra tegneserierne og ud i rampelyset med sin nye film Wonder Woman skabt af Patty Jenkins. Her er Wonder Woman et symbol på kvindelig styrke i en verden styret af mænd.

Af Ladan Arif 
30 November 2017 


★★★★☆☆

                                                                                                                                                              FOTO: Jake Michaels


DC Comics nye film Wonder Woman tager udgangspunkt i den kvindelig superhelt og prinsesse Diana. Wonder Woman (Gal Gadot) startede ikke ud med at være en superhelt, men voksede op på en ukendt ø blandt kvinder. Her bliver hun trænet til at blive en kriger fra, da hun var barn og op til hun bliver voksen.

En tilfældig dag ser hun noget besynderligt på himlen, hvor hun bliver distraheret af piloten Steve Trevor (Chris Pine), der kommer styrtende ned.

Steve fortæller hende om den forfærdelige begivenhed, der finder sted uden for Amazon-øen nemlig 1. Verdenskrig.  Hun vælger at forlade den fredelig ø for første gang for at tage med ham til den virkelig verden i håb om, at hun kan stoppe ondskaben, som hun mener, at Areas den græske krigsgud står bag.

Wonder Woman starter ud med at have et positivt og smånaivt syn på mennesket og verden uden for øen, men ender med at blive skuffet, da hun efter længere tid ikke har fået svar på sit ene spørgsmål nemlig hvorfor ondskab er sådan et eftertragtet og kraftigt middel blandt menneskerne.


KØNSROLLER

Filmen er en god blanding mellem girl power, komedie og romance, hvilket gør den det værd at se. Dog er der for få action scener, som jeg føler at DC Comics har sparet på. Udover dette kommer filmen også ind på nogle samfundsmæssige aspekter, da hun nemlig træder ind i en verden, der udelukkende er styret af mænd. Wonder Woman kommer selv fra en ø, hvor indbyggerne kun består af kampklare og selvstændige kvinder, hvilket gør det svært for hende at tilpasse sig Steves verden. Hun tiltrækker opmærksomhed, da hun konstant gør ting, som kvinder normalt ikke gjorde i denne periode som f.eks. at deltage i politiske arrangementer som kun var for mænd.

Alt i alt var Wonder Woman på mange måder en enestående film, da Patty Jenkins har belyst mange emner som f.eks. kønsroller, og har på sin egen måde formået at formidle det på en komisk men dog også en spændende måde.