Frem med pengepungen
NAG
På Nærum Gymnasium er der på nuværende tidspunkt stor omtale om den nye kantine, som i år åbnede i august 2017. Der er diskussion om madens kvalitet, og om det overhovedet er pengene værd. Derfor har jeg været rundt omkring skolen, og spurgt 40 personer, hvor jeg specifikt har valgt 3 personer ud, som har givet et uddybende svar.
Af Andrej Stasevic
27. November 2017
Jeg har opdaget, at siden den nye
kantine åben er priserne på deres mad og drikke blevet væsentlig dyre. Det lige
siden de nye ejere åbnede for butikken, så har både kvaliteten og prisen ændret
sig på forskellige udvalg af f.eks. deres retter. Jeg stiller hver af de 40
personer det samme spørgsmål, som lyder, ”hvad
er dit ynglings produkt i kantinen? Og uddyb gerne” 22 af eleverne sagde,
at det var kantinens sandwicher, specielt den med kylling og karry. Ti elever
synes, at pølsehornene er det bedste ved kantinen, hvor de resterende 8 havde
hver deres ynglings produkt.
Der var specielt en elev, som jeg
støtte på, som gav mig nogle gode svar om kantinen, både gode og dårlige ting.
David Michelsen svarede, ”Kantinen har
nogle lækre produkter, som jeg bestemt holder af, som fx deres sandwich, men
også drikkevarer, som deres økologiske hyldeblomst saft. Det er måske dyrt, men det
er trods alt kvalitet man betaler for. Dog kunne deres drikkevarer godt være
lidt billigere, men hvis man køber fra kantinen, så skal man være forberedt på
at man giver 30 kr for en ’snack’ sandwich, som ikke er i nærheden af en
mæthedsfornemmelse”, sagde han med et smil på læben.
Det som de fleste til gengæld
svarede efterfølgende var, at de synes at prisen for de produkter, som kantinen
sælger er for dyrt. De fleste ved dog heller ikke, hvad der gør denne nye
kantine, så dyr sammenlignet med den gamle. Jeg har talt med medejeren af
Kantinen, som gik med til at svare på et enkelt spørgsmål, ”benytter i jer af økologiske varer?”.
Den kvindelige medejer svarede, at
de gjorde, og hellere ville fokusere på bedre og sundere kvalitet, end at have
lidt billigere mad, men ikke opnå den fulde kvalitet, som de kan dele med
resten af gymnasiet. Det er dog ikke alt mad, som er økologisk, selvfølgelig
ikke deres pølsehorn, men de er billige. Så hvis man ikke lige har lyst til at
give lidt ekstra for økologi, så kan man altid gå med deres pølsehorn, som en
snack. Hvis man ønsker noget til frokosten, så skal man dog være klar med
pengepungen, og give lidt ekstra end, hvad man har gjort de tidligere år.