Guide til jul i København

Kultur

Af: Sophie Nyholm Rasmussen
30. november 2017

December nærmer sig, og dette betyder tid til julehygge med venner og familie og netop dette er der i denne tid rig mulighed for rundt omkring i København.  

                                                                            FOTO: Thomas Lekfeldt/Scanpix Denmark 2016
December måned betyder for de fleste, tid til at pakke sig ind i et varmt tæppe og gemme sig foran pejsen, men december måned byder på rig mulighed for at komme ud og opleve byen.Herunder kommer en liste i forskellige prisklasser, over ting man kan opleve i december. 

Jul i Tivoli
Tivoli ligger på Vesterbrogade 3, 1630 København V og er en af verdens ældste forlystelsesparker. Tivoli byder fra d. 18 november til d. 31 december på en masse oplevelser for hele familien, man kan blandt andet opleve Tivoli-gardens juleoptræden på plænen, Luciaoptog og fyrværkerifestival.
Der er også rig mulighed for at se juleforestillinger i Glassalen og Tivolis Koncertsal, man kan blandt andet opleve juleforestillingen Elf –The Musical. Derudover byder tivoli også på boder med alt fra varm kakao til hjemmelavede æbleskiver. De mindste kan også opleve Honningkageslottet på H.C. Andersen Slottet hvor børn kan få lov til at dekorere deres egne honningkagehjerter, som de kan få med hjem. Entre til Tivoli i denne periode koster for voksne 110 kr. og for børn 50 kr.


Skøjtebanen ved Genforeningspladsen
Man kan opleve Nordeuropas største kunstige skøjtebane på Genforeningspladsen 54, 2400 København NV som forventes at være åbne fra december 2017 til d. 4 marts 2018. Skøjtebanan har åben alle dage fra 10.00-19.00, prisen for leje af skøjter er 50 kr. pr. time og 75 kr. for to timer, men der er også mulighed for at medbringe egne skøjter. Derudover er der mulighed for at købe varme og kolde drikkevarer og der er toiletfaciliteter til rådighed ved udlejning af skøjter. Så der er altså her rig mulighed for at samle venner eller familie til en hyggelig dag på Genforeningspladsens skøjtebane.      

Julemarked på Højbro plads

Sidst men ikke mindst kan man sammen med venner eller familie drage med Julemarkedet på Højbro plads som har åben fra d. 17 november til d. 23 december 2017. Her er fri entre og man kan besøge små boder med kunsthåndværk, varm kakao med flødeskum, appel punch og meget mere. Julemarkedet er placeret ved Strøget, Illum og Storkespringvandet og er godt egnet til store og små.